Selecteer een pagina

U bevindt zich: Home » Arbo perslucht

De Arbo stelt verschillende eisen aan het werken met perslucht. Het is belangrijk dat uw medewerkers goed beschermd zijn tegen eventuele gevaren om een veilige werkplek te blijven garanderen. Bij KDS Advies kunt u terecht voor het verhelpen en voorkomen van problemen met uw persluchtsystemen.

Voldoe aan de Arbo eisen tijdens het werken met perslucht in Willemstad

De Arbo stelt dat gevaren van het werken met perslucht zoveel mogelijk moet worden voorkomen of beperkt. Dit heeft betrekking op snelkoppelingen, het veilig aan- en afkoppelen van slangen voor alle doeleinden. Het heeft ook betrekking op deugdelijke systemen zoals haspels waardoor struikelen of vallen door losse slangen vermeden wordt. Blazen en schoonmaken met perslucht moet zoveel mogelijk vermeden worden maar als het toch moet gebeuren zorg ervoor dat het geluid sterk gereduceerd wordt en dat als een systeem uit uw handen valt de druk direct wegvalt. Indien u direct in contact kan komen met perslucht zorg er dan voor dat u voldoet aan de OSHA-norm. Dit betekent dat er nooit meer dan 2 bar direct in contact kan komen met de huid.

Een veiligheidskoppeling die voldoet aan de eisen van de Arbo

Om aan de eisen van de Arbo te voldoen bent u verplicht om een veiligheidskoppeling te installeren in al uw persluchtsystemen. Zo voorkomt u een losklappende koppeling/slangpilaar, waardoor uw werknemers in een veilige omgeving werken. Wat kost een oog?

Investeer in een veilige werkomgeving

Investeren in veiligheid is erg belangrijk. Naast dat u voldoet aan de gestelde eisen van de Arbo met bijvoorbeeld een veiligheidskoppeling, garandeert u uw medewerkers van een veilige werkomgeving. Wilt u meer weten over de verschillende oplossingen van KDS Advies en wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op met een van onze specialisten door te bellen naar +31(0)168 – 476 570 of +31(0)617 – 346 029.

 

v

Deskundig advies

Uitstekende kwaliteit

Jarenlange ervaring

Mogelijk ook interessant:

ONZE
PRODUCTEN

Contact Details

Zend Ons een Bericht